Een content management systeem gebruiken voor het bouwen van uw zakelijke site

Geplaatst op 23-12-2023

Categorie: Computer en internet

Er zijn een aantal dingen nodig voor het zelf bouwen en runnen van uw website. Zo is het belangrijk om hosting af te sluiten en een daarbij passende domeinnaam te registreren. Daarnaast is het aan te raden om een content management systeem, kortweg CMS pakket, te gebruiken voor het inrichten van uw (zakelijke) site. Het domein is de naam van de site die doorgaans in de adresbalk van de browser ingevoerd wordt door een bezoeker om de website in beeld te krijgen.

Hosting is de ruimte op het internet waarop de bestanden van uw (zakelijke) website geplaatst worden. Zo kunnen er op deze ruimte PHP bestanden geplaatst worden, maar ook HTML bestanden en afbeeldingen. Ook is het mogelijk video’s te plaatsen via een programma zoals FileZilla. Het gaat om de bestanden die worden opgevraagd wanneer een bezoeker uw website raadpleegt.

De domeinnaam en de webhosting worden doorgaans bij dezelfde aanbieder ondergebracht, maar het is mogelijk om deze bij verschillende aanbieders onder te brengen. U kunt binnen uw domeinnaam dat is geregistreerd bij de ene aanbieder verwijzen naar uw hostingpakket bij een andere aanbieder.

Met het content management systeem van Vrolijk Internet Services kunt u via een speciale link bij een inlogscherm komen. Met de juiste inloggegevens kunt u inloggen binnen de beheeromgeving van uw site. Via de beheeromgeving kunnen op een eenvoudige wijze pagina’s toegevoegd en aangepast worden. Ook kunt u eventueel pagina’s, waarvan de informatie niet meer actueel is, verwijderen van uw website.

U kunt verschillende objecten op uw site plaatsen, zoals knoppen, banners en afbeeldingen. Banners, afbeeldingen en knoppen krijgen een zogeheten shortcode toegewezen na het toevoegen. Deze shortcode kunt u op verschillende plekken plaatsen binnen uw (zakelijke) website. De bezoeker zal op de plek waarop u de shortcode geplaatst heeft, de betreffende knop, banner of afbeelding zien.